Mentor zijn!

Als mentor ondersteun je je cliënt en geef je advies over allerlei zaken die in het leven van de cliënt voorkomen. Dan kan je alleen goed doen als je je cliënt goed kent.  Het is daarom verstandig om je in de beginperiode van je mentorschap te verdiepen in het leven en de achtergronden van je cliënt. Als dat mogelijk is maak je kennis met nog aanwezige familieleden om ook via hen je cliënt te leren kennen en hen bij de begeleiding van je cliënt betrokken te houden.

Naast contact met je cliënt en als het mogelijk is met zijn of haar familie is regelmatig contact nodig met de coördinerend begeleider. Hij of zij ziet de cliënt vrijwel dagelijks en is dus zeer goed op de hoogte van de situatie van je cliënt. De coördinerend begeleider is ook je aanspreekpunt voor overleg en afstemming als het gaat om begeleiding, verzorging en behandeling van de cliënt waar jij mentor van bent.

Als mentor bezoek je je cliënt regelmatig. Om je mentorschap goed uit te oefenen verwacht de Stichting Mentoren Bartiméus dat een mentor gemiddeld éénmaal per maand op bezoek komt. Jaarlijks bespreek en onderteken je het ondersteuningsplan met de begeleiding. In dit plan liggen de afspraken over de kwaliteit van de zorg vast tussen de cliënt en Bartiméus.

Als mentor kan je een vergoeding krijgen voor je werkzaamheden. Deze vergoeding is door de overheid vastgesteld.

Meer weten over het mentorschap? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl en zoek met de term ‘mentor’.

Meer weten over Bartiméus? Kijk dan op www.bartimeus.nl.

Geïnteresseerd?  Neem dan contact op met de Stichting Mentoren Bartiméus door te mailen naar secretarissmbdoorn@gmail.com